Beginnende dementie

Er zijn heel veel verschillende vormen van dementie, een van de bekendste vormen van dementie is toch wel de ziekte van Alzheimer. Dement worden is heel erg maar er is helaas niks tegen te doen. Het is ook zo dat redelijk veel mensen te maken hebben met dementie. Zoals hiervoor al vermeld, is er helaas niks aan te doen maar gelukkig zijn er wel tips die kunnen helpen bij beginnende dementie.

Feiten over dementie

Iets wat heel erg schokkend is, is dat dementie de nummer één doodsoorzaak in Nederland is. Heel veel mensen weten dit niet en zullen er dan ook niet in eerste instantie aan denken maar dementie kan iederene overkomen. Door de vergrijzing in Nederland is het aantal mensen met dementie zelfs vervijfvoudigd. Hierbij komt kijken dat mensen met dementie ook nog eens gemiddeld acht jaar met deze ziekte moeten leven, dit is natuurlijk heel erg lang. De grens tussen alles nog beseffen en het vergeten is bij dementie heel erg dun. Het is ook daarom heel erg belangrijk dat wanneer er een vermoeden is van dementie alles goed te regelen.

Medicatie voor dementie

Het is heel erg jammer, maar bestaat nog steeds geen medicatie die dementie kan verhelpen. Wel zijn er medicijnen die ervoor kunnen zorgen dat de voortgang van de ziekte geremd wordt in het beginstadium. Het is erg verstandig om deze ook echt te gebruiken in het beginstadium. Hiermee wordt er ook gezorgd dat de dementerende minder snel achteruit gaat. Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor deze medicijnen kun je het beste een afspraak maken bij de huisarts of je arts zodat je hier ook goede uitleg over krijgt en vragen kunt stellen mocht dit nodig zijn.

Regel goede zorg

Het is misschien vervelend om hierover na te denken maar het kan zijn dat je op een gegeven moment toch echt zorg nodig gaat hebben. Het is dan ook verstandig om dit al op tijd te regelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 24 uurs zorg of bij een woongroep gaan.  Het is echt heel belangrijk om goed uit te zoeken wat je wensen en behoeften zijn voordat je hier keuzes in gaat maken. Ook is het verstandig om te zorgen dat je een goede indicatie krijgt van welke zorg er allemaal nodig is en wat er allemaal bij deze soort zorg komt kijken. Zo zorg je dat je niet voor verrassingen komt te staan of je ongemakkelijk kunt gaan voelen.