Gezondheidszorg en veiligheid

Het zou normaal moeten zijn dat iedereen zich veilig voelt binnen de gezondheidszorg. Toch komt het steeds vaker voor dat zorg- en hulpverleners in een zorginstelling bedreigt worden. Dit kan te maken hebben met de staat waarin de patiënt zich verkeerd, maar toenemende agressie in de gezondheidszorg is zeker een probleem. In bijvoorbeeld een ziekenhuis liggen zorg en veiligheid dicht bij elkaar. De beveiligers in een ziekenhuis dienen te weten hoe ze moeten handelen in een onverwachte situatie zodat de zorgverleners hun werk kunnen blijven doen.

Beveiligers in de zorg

Wanneer je op zoek bent naar beveiligers voor in de zorg kun je gaan selecteren op een gerichte opleiding. Zo bestaat er de healthcare beveiliger. Dit is een vrij nieuw soort beveiliger, die getraind is om op te treden tijdens agressie en diefstal, maar ook om ziektesymptomen te herkennen en om de landing van bijvoorbeeld een traumahelikopter te coördineren. De beveiliger weet om te gaan met zowel de patiënten als de bezoekers, is op de hoogte van bedrijfshulpverlening en EHBO, maar ook van rechterlijke dwang. Eigenlijk precies wat een ziekenhuis tegenwoordig nodig heeft.

Veiligheidsbeleid ziekenhuizen

Helaas zijn er nog vele ziekenhuizen die nog steeds hetzelfde beleid hanteren als jaren geleden. Dit terwijl er een flinke toename is van bedreiging en ander geweld. Het is nodig om hier drastische veranderingen in aan te brengen zodat de ziekenhuizen opgewassen zijn tegen alles wat je tegenwoordig kan verwachten. Een ziekenhuis, en andere zorginstellingen, zouden zich geen zorgen hoeven moeten maken over de veiligheid, zij zouden zich alleen maar moeten richten op de patiënten.

Wordt je liever thuis verzorgt? Kijk dan hier voor meer informatie.