Tips als je thuis zit met een infuus

Ziek zijn is voor niemand prettig. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer mogelijk op het gebied van de gezondheidszorg, waardoor patiënten minder lang in het ziekenhuis hoeft te blijven. Het kan daardoor zo zijn dat je thuis komt te zitten met een infuus. Mogelijk heb je verpleging thuis die helpt met de verzorging, maar er zijn ook een aantal alledaagse praktische problemen die je tegen kunt komen. Wordt er af en toe extra vocht en medicijnen via deze weg toegediend? Of zit je de hele dag vast aan het apparaat dat je deze extra voedingsstoffen geeft? Of je nu lang of kort vastzit: er zijn een aantal dingen die deze vorm van gezondheidszorg een stukje comfortabeler maken. Hier vind je meerdere tips.

Zorg voor afleiding

Het voordeel van thuis uitzieken, is dat je de beschikking hebt over al je favoriete dingen. Het is dan ook een belangrijke tip om hier goed gebruik van te maken. Ben je iemand die graag een film of televisieprogramma kijkt? Door je tijd aan dit apparaat door te brengen voor de televisie zal je er zo min mogelijk van merken. Je hebt afleiding en houdt je gedachten weg van het mogelijke vervelende gevoel dat het apparaat je kan geven. Ben je geen televisieliefhebber? Een spelletje met een geliefde is ook een manier om de tijd te verdrijven. Wie graag leest kan er natuurlijk ook een spannend nieuw boek bij pakken.

Omring je met je favoriete mensen

Wanneer je lang thuiszit terwijl je ziek bent, is het een tip om de tijd zo aangenaam mogelijk te maken. De makkelijkste manier om dit te doen, is door een aantal vrienden, familielieden of kennissen uit te nodigen. Moet je elke dag even aan het infuus? Vraag dan elke dag of een andere vriend of vriendin even lang kan komen. Je zit vaak toch vast aan je stoel, bed of bank, dus waarom zou dit niet het uitgelezen moment zijn om bij te kletsen met een geliefde? Samen kunnen jullie iets leuks ondernemen, maar het is ook mogelijk om gewoon bij te praten over wat er allemaal gaande is in jullie levens. Zo vang je twee vliegen in één klap. Je zorgt goed voor je gezondheid, maar tegelijkertijd heb je ook een fijne vriend of familielid over de vloer waar je het goed mee kan vinden.