Wat is beeldzorg?

Beeldzorg is een manier van zorg in Nederland, dit houdt in dat u direct persoonlijk contact heeft via een beeldscherm op afstand. Voor eventuele noodgevallen is deze functie natuurlijk altijd beschikbaar, maar voor de rest van de week betekent het dat u een afspraak zal moeten maken met een van de medewerkers van de zorg maatschappij.

Doordat beeldzorg geheel gebaseerd is op techniek, kan men 24 uur per dag en zeven dagen per week mee kijken. Beeldzorg is simpelweg bedoeld voor mensen die echt zorg nodig hebben en die het liefst thuis blijven wonen in plaats van naar een bejaardentehuis bijvoorbeeld te verhuizen. Maar ook is beeldzorg ook erg gemakkelijk voor bijvoorbeeld uw kinderen. Deze zullen namelijk niet altijd tijd hebben om voor u te zorgen. Nu kunt u dan terugvallen op de beeldzorg, dit zal ook uw familie een fijn en gerust gevoel geven.

Wanneer u tijdens de beeldzorg hulp nodig heeft, kan degene met wie u via het beeldscherm contact heeft u de hulp bieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld spoedeisendehulp, een huisarts of een thuiszorgmedewerker. Kortom is beeldzorg de perfecte manier van zorg voor mensen die graag wat langer thuis willen blijven wonen.