Wat is revalideren en wat zijn de mogelijkheden?

Revalideren is nodig bij mensen die door een ziekte, ongeluk of aangeboren afwijking problemen heeft in zijn functioneren. Revalideren helpt deze personen bij het genezen die de afwijking in functioneren met zich meebrengt. Revalideren is een belangrijk onderdeel van het herstelproces. Bij problemen in het functioneren kun je denken aan moeilijk lopen, moeilijk communiceren, beperkingen op gebied van persoonlijke verzorging, beperking met het functioneren in de maatschappij.

Een revalidatiebehandeling kan bestaan uit een training om de meest normale dingen opnieuw te leren. Bijvoorbeeld op nieuw leren lopen na een heupoperatie. Revalidatiezorg kan plaatsvinden in een revalidatiecentrum, een pleeghuis, een ziekenhuis bij een specialist of in het buitenland. De revalidatie gebeurd altijd in samenwerking met de specialist.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kan voor verschillende redenen moeten revalideren. Afhankelijk van de situatie waar je in zit kun je revalideren op verschillende plekken. Je kan zelfs kiezen of je in het buitenland wilt revalideren. Met Medifit kun je in zuid Spanje revalideren. Je kan revalideren na een heupoperatie, een hernia of na een CVA (ook wel bekend als beroerte).  Je gaat dan naar Benitachell in Alicante waar je een eigen appartementje bewoond tijdens je behandeling. Er is een team van artsen wat je helpt bij het revalideren. Je kan therapie krijgen in het zwembad of de oefenruimte. Er wordt voor iedereen een individueel behandelplan opgesteld.  Mocht je niet graag naar het buitenland gaan, dan is er natuurlijk ook alle ruimte om gewoon in Nederland te revalideren. Dit kan klinisch of poliklinisch en je kan je behandelingen aan huis krijgen, in een revalidatiecentrum, in een verpleeghuis of in het ziekenhuis.