Tips voor de mantelzorg

ZuidzorgMantelzorger word vaak gezien als iets wat allemaal vanzelf gaat, maar dit beroep kan ook zeker zwaar zijn. Vandaar dat we hieronder een aantal tips hebben om het minder zwaar te maken.

-Naast dat u voor een ander zorgt, vergeet uwzelf vooral niet. Zorg ervoor dat je goed op je gezondheid let zoals het voldoende slapen, gezond eten en met regelmaat bewegen.
-Wanneer u alleen maar moeite steekt in een ander kan u uwzelf weleens vergeten rust te geven, zorg er dus voor dat je hier op let en fysiek niet overbelast raakt.
-Vaak hebben mensen naast de mantelzorg nog een baan, zorg ervoor dat er geen stress is tussen deze twee ‘banen’ en dat je met plezier naar je werk gaat.
-Mantelzorg word gezien als iets dat vanzichzelfsprekend is, weet dat u goed bezig bent en geef uwzelf af en toe een schouderklopje.
-Vertel op je andere werk dat je zorgt voor een familielid of vriend(in), zo is er meer begrip vanuit de werkgever wanneer u naar omstandigheden iets minder lijkt te presteren.
-Als u er moeite mee heeft om te zorgen voor een familielid of vriend(in), praat er dan met iemand over, zorg ervoor dat je je verhaal kwijt kan. Bijvoorbeeld een huisarts.