De meest vooruitstrevende supplementen voor de hersenen zijn die welke rijk zijn aan Omega 3 & DHA vetzuren

Na vele jaren onderzoek, hebben onze wetenschappers ontdekt dat omega 3/DHA vetzuren de beste hersenen supplementen zijn die we gebruiken om ons geheugen te verbeteren en om depressie te vermijden. Het is helaas een vaststaand feit dat we zelf niet in staat zijn om deze vetzuren aan te maken, maar dat we deze essentiële vetten moeten halen uit het voedsel dat we opnemen.

Het is eveneens een ander jammerlijk feit dat de meesten onder ons in de westerse wereld een tekort hebben aan de vetzuren DHA en EPA. Het is dan ook nodig om dagelijks Omega 3 hersensupplementen in te nemen om onze algemene gezondheid te verbeteren. 

Ons brein bestaat uit ongeveer zestig percent vetten en de helft daarvan zijn DHA vetzuren. Die DHA is gekoppeld aan onze serotine niveaus en zolang deze serotine niveaus hoog blijven, zijn we behoorlijk gelukkig. Maar als de DHA niveaus beginnen te dalen, zullen we veelzeggende periodes van depressie en andere emotionele periodes, zoals neiging tot zelfmoord en geweld,  meemaken.

Onderzoekingen in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat Omega 3 een vitale rol kan spelen bij de mentale gezondheid. Ze ontdekten een correlatie tussen het minder verbruiken van vis en meer voorkomen van depressies. Daarom is een van de beste manieren om onze mentale gezondheid te verbeteren het regelmatig innemen van hersensupplementen die bestaan uit gezuiverde en moleculair gedistilleerde  Omega 3 vetzuren.

Je hebt visolie nodig die moleculair gedistilleerd is om de onzuiverheden die in grote hoeveelheden aanwezig zijn in vis en visolie, te verwijderen. Het is eigenlijk jammer dat die onzuiverheden lood, kwik en PCB’s betreffen. Deze zijn immers bijzonder gevaarlijk omdat ze kanker en psychische stoornissen kunnen veroorzaken. De moleculaire distillatie is de enige methode om de PCB’s te verwijderen.

Zwangere vrouwen hebben de voordelen van de Omega 3/DHA vetzuren ontdekt voor de ontwikkeling van de hersenschors van de foetus. De ontwikkeling van de hersenschors is gerelateerd aan het IQ van de baby, en dus zie je goed in hoe belangrijk dit is voor de normale ontwikkeling van de foetus en de baby zelf. De DHA is ook werkzaam in de opbouw van het immuunsysteem van de baby, waardoor allergieën later in het leven van de baby vermeden worden.