Last van stress? Dit kun je eraan doen!

Rennen en vliegen van de ene afspraak naar de andere, zonder ook maar even rust te nemen, daar word je gestrest van. Stress is helemaal niet fijn, en daarnaast is het ook totaal niet goed voor je. Tijd om er iets aan de te doen dus! In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen om stress te verminderen. 

Maak tijd

Ten eerste is het heel belangrijk om tijd te maken. Tijd voor jezelf, je hobbies, je vrienden en je familie. Plan dus niet alleen heel je agenda vol met drukke afspraken, maar plan ook bewust lege uren in. In deze uren ontspan je je, of doe je leuke dingen. Kom erachter wat jou gelukkig maakt, waar je rustig van wordt en waar je voldoening van krijgt. Dit zijn de activiteiten die je wat vaker in je agenda moet inplannen!

Voldoende bewegen en slapen

Een gezond leefpatroon kan je helpen om minder stress te ervaren. Probeer dus regelmatig even lekker te sporten, of maak een wandeling. Beweging in de frisse buitenlucht zal je zeker goed doen! Ook een goede nachtrust is erg belangrijk om je goed te voelen. Misschien wil je wel slapen, maar lukt het niet omdat je gestrest bent. In dat geval is het verstandig om je goed te ontspannen voor je naar bed gaat. Maak geen gebruik meer van schermen, neem een warm bad en lees een boek.

Een jacuzzi

Een jacuzzi is perfect om helemaal te ontspannen. Als je plaatsneemt in de jacuzzi, kun je even helemaal niks anders doen. Je laptop en schrijfblok kunnen niet mee de jacuzzi in, dus je zult je echt moeten ontspannen. Daarnaast hebben het warme water en de massagestralen een ontspannende werking. Ook kan een sessie in de jacuzzi bijdragen aan een betere nachtrust. Je bent immers helemaal relaxt voor je naar bed gaat!

Gezond en regelmatig eten

Misschien denk je hier niet meteen aan, maar voeding kan veel invloed hebben op je stressniveau. Van vet eten kun je je namelijk moe en lusteloos gaan voelen. Gezond en gevarieerd eten kan je helpen om je beter te voelen. Eet voldoende fruit en vezelrijke producten. En vermijd cafeïne, alcohol en tabak. Hierdoor kun je namelijk stressgevoelens en een opgejaagd gevoel krijgen.

Muziek, boeken en kleuren

Muziek luisteren, een boek lezen of een kleurplaat inkleuren, het zijn allemaal prima middelen tegen stress! Je spanningen verdwijnen naar de achtergrond en je voelt je beter. Probeer het eens, en misschien merk je wel dat je je relaxter voelt.