Hoe begin je met een fittere levensstijl

Nu de zomer weer steeds dichterbij komt wordt je overspoeld door selfies in de sportschool, smoothies en before and after foto’s. Iedereen is opeens bezig om fit te worden, dat wil jij ook! Maar hoe begin je hieraan?

Iedereen is ooit begonnen

Iedereen is ergens begonnen. Ook al lijkt het misschien niet zo, dit is wel zo. Jij kunt het dus ook! Om hiermee te beginnen zijn er twee dingen heel belangrijk. Dit is je voeding verbeteren en naar de sportschool gaan. De eerste keer naar de sportschool kan erg moeilijk zijn. Het is een totaal onbekende omgeving en je weet waarschijnlijk ook niet hoe alles werkt. Toch is het niet zo spannend als je zou denken. Je kunt voor verschillende dingen naar de sportschool gaan. Om af te vallen, conditie te verbeteren of krachttraining. Ook als je de eerste keer naar de sportschool gaat moet je niet vergeten dat er voor iedereen een eerste keer was.

Vraag om hulp

Als je voor de eerste keer in de sportschool komt trainen, is het fijn om een trainingsschema te hebben. Bij de meeste sportscholen is hier vaak wel een mogelijkheid voor. Het is dan ook erg belangrijk om altijd om hulp te vragen als je ergens niet aan uit komt, hier is niks geks aan. Wat ook fijn kan zijn als je in een kortere tijd je doel wil bereiken is om een personal trainer te nemen. Bij Physiq Fitness trainen ze je aan de hand van je doelen die je vooraf gesteld hebt. Je kunt ook altijd aan de werknemers van de desbetreffende sportschool vragen of ze je een rondleiding langs de verschillende apparaten geven. Zo kom je er al meer achter hoe alles werkt.

Let’s get started

Nadat je de juiste sportschool gekozen hebt, deze verkend hebt en een trainingsschema hebt aangevraagd kun je in principe beginnen met het toewerken naar je doel. Wat ook belangrijk is, is of je comfortabele sportkleding aan hebt, kleding waar jij je goed in voelt. Wat ook niet onbelangrijk is, is om een handdoek en bidon mee te nemen, zodat je genoeg kunt drinken tijdens het trainen en mocht je zweten dit gewoon af kunt doen. Daarnaast vinden veel sportscholen het ook fijn als je eerst een handdoek neerlegt voordat je op de apparaten gaat zitten. Dit is hygiënischer.  Ben je na een paar keer er toch achter dat via een trainingsschema trainer niks voor jou is, dan kun je er ook voor kiezen om groepslessen te proberen. Dit is ook nog een super gezellig.