Tips om rugpijn te verlichten

Rugpijn is enorm vervelend. Het kan ervoor zorgen dat je ‘s nachts wakker ligt en overdag niet goed kunt functioneren. Er zijn wel tips die ervoor kunnen zorgen dat je rugpijn iets wordt verlicht.

Warmte en massage

Vroeger werd het advies gegeven om met rugpijn bedrust te houden. Gelukkig is nu bekend dat dit een van de slechtste dingen is die je kunt doen met rugpijn. Sterker nog, het kan de pijn zelfs verergeren. Het is daarom enorm belangrijk om te blijven bewegen. Dit zal soms niet makkelijk zijn, dus voldoende rusten tussendoor is een must en je moet het ook zeker niet forceren. Maar vooral sporten als zwemmen en wandelen zijn goed voor je rug. Het kan de pijn verzachten. Ga dus vooral niet te lang in bed liggen. Hierdoor wordt je rug stijf en worden je spieren slapper.

Slapen met rugpijn

Bij rugpijn is warmte belangrijk. Warmte ontspant de spieren en bevordert de bloedsomloop. Ook massage helpt enorm, vooral als het gaat om spierspanning. Een dagelijkse massage van ongeveer tien minuten helpt enorm als je veel last hebt van rugpijn. Het herstelt blessures. Omdat een combinatie van warmte en massage goed helpt tegen rugpijn, is baden in een spa een goed middel. Af en toe naar een wellnessresort gaan kan helpen, maar nog beter is het zelf kopen van een spa. Dit is misschien prijzig, maar het is het zeker waard als je gebukt gaat onder je rugpijn. Het kan het enorm verlichten en het herstel bevorderen.

Blijf in beweging

Veel mensen met rugpijn zullen herkennen dat het erg lastig is om in slaap te komen met rugpijn. Je weet soms niet meer hoe je moet liggen. Hierdoor slaap je te weinig, wat weer andere klachten met zich meebrengt. De beste slaaphouding met rugpijn is slapen op je zij met een kussen tussen je knieën. Zo komt je wervelkolom het beste te liggen en staat er zo min mogelijk druk op je rug. Als je een rugslaper bent, dan kun je het beste een kussen onder je knieën schuiven. Uiteraard is het ook erg belangrijk om een goed matras te hebben. Een goed matras kan zeker verschil maken bij rugpijn.