Hoe maak je een gezond ontbijt?

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, het zorgt ervoor dat je op gang komt, dat je de rest van de dag energie hebt en dat je tussendoor niet al te veel gaat snacken. Als je ontbijt val je eerder af dan wanneer je niet ontbijt. Maak dus elke dag een gezond ontbijtje voor jezelf. Maar hoe doe je dit?

Brood en ontbijtgranen

Een gezond ontbijt begint bij de juiste voedingsstoffen. Het is goed om in je achterhoofd te houden dat een goed ontbijt ongeveer 300 tot 400 calorieën bevat. Als je de juiste voedingsstoffen kiest, voel je je fitter en heb je meer energie. Begin met de basis voor je ontbijt. Dit is altijd brood of ontbijtgranen. Hier zitten namelijk voldoende vezels in. Als je brood lekker vindt, kies dan voor een gezonde variant, zoals meergranenbrood. Hou je niet van brood? Dan kun je kiezen voor ontbijtgranen, zoals muesli of eventueel cruesli. Kijk wel even goed of de ontbijtgranen niet te veel suikers bevatten, dit maakt je juist erg duf. Doe op je brood lekker maar gezond beleg, zoals appelstroop of vruchtenhagel, en combineer je ontbijtgranen met bijvoorbeeld magere yoghurt.

Zuivel

Qua drinken is het altijd goed om zuivel te drinken. Denk aan yoghurt, melk of karnemelk. Het is verstandig om voor de magere varianten te kiezen, hier zitten namelijk minder vetten in. Wil je graag aankomen, kies dan voor de volle varianten. Het is belangrijk om bij je ontbijt fruit te nemen. Of dit nou een banaan door je yoghurt is of een appel die je zo opeet. Op deze manier krijg je ook voldoende vitamines binnen. Hou je niet van stukken fruit? Gooi dan wat fruit in een blender en maak er een lekkere smoothie van.

Dieet

Als je een dieet volgt, zitten hier vaak suggesties bij voor een lekker en gezond ontbijt. Denk bijvoorbeeld aan het Powerslim dieet. Als je dit volgt, krijg je er altijd gezonde Powerslim recepten bij. Hierdoor wordt het nog makkelijker om voor jezelf een gezond ontbijtje te maken iedere ochtend.