Slimme armband ideaal voor zorg

jawbone upDe combinatie van een armband en een slimme app lijkt heel wat te kunnen veranderen in de zorg. De armband meet namelijk je lichaamsbeweging en via de app wordt feedback gegeven over bijvoorbeeld je slaapritme en levensstijl. De Jawbone UP maakt het mogelijk, dit is een armband welke je voor €130 kunt kopen.

De armband die je zal dragen is van rubber gemaakt en in de armband zitten bewegingssensors welke eer via bluetooth communiceren met de smartphone van de gebruiker. Op die manier kan de drager van de armband 24 uur per dag in de gaten gehouden worden en kan gekeken worden hoe vaak deze beweegt. De UP is dan ook ideaal voor sporters of mensen die inzicht willen krijgen in hun eet-en slaapgedrag, Natuurlijk is op dit moment de armband in de beginfase maar met de tijd zou het best eens een goede applicatie zijn om te gebruiken in de zorg.

Zo zouden ook hartslag, bloeddruk en temperatuur gemeten kunnen worden en kan er door communicatie met de smartphone een alarm afgaan als er iets aan de hand blijkt te zijn met de gezondheid van de drager.