Tips om beter te slapen

Veel mensen kunnen maar moeilijk in slaap komen. Sommige klachten kunnen zelfs verergeren ’s nachts. Hiervoor zijn veel verschillende aanleidingen. Soms is het overmacht maar vaak kun je er zelf ook iets aandoen. Hieronder staan tips om 8 oorzaken van slecht slapen tegen te gaan.

Brandend maagzuur

Wanneer je op je linkerzijde slaapt, wordt er meer druk geoefend op de kringspier van je slokdarm. Daarom is het dan verstandig om op je linkerkant te liggen. Daarnaast moet je zorgen dat je hoofd iets hoger licht dan je voeten.

Rugpijn

Veel mensen hebben last van pijn in de rug. Het is daarom van belang dat je in een houding slaapt die zo natuurlijk mogelijk is. Daarom is het bijvoorbeeld slim om voor pocketvering matrassen te kiezen. Deze houd je wervelkolom in een natuurlijke houding.

Pijn aan de schouder

Een slechte slaaphouding zorgt vaak voor pijn in de schouder. Veel mensen hebben de gewoonte hun arm onder hun hoofd te leggen. Hierdoor komen de zenuwen in je schouder onder druk. Daarom is het beter om ze voor je uit, licht gebogen te leggen.

Stramme nek

Een afgeleefd kussen doet ook geen goed aan je nek, evenals een veel te groot exemplaar. Dit zorgt ervoor dat je ruggengraat samengedrukt wordt waardoor de spieren in je nek worden overbelast. Soms is het zelfs beter zonder kussen te slapen.