Meer bewegen doet een mens goed

Een gezonde levensstijl is belangrijk, dat weten we allang. Maar met de technologische ontwikkelingen die ons leven zoveel makkelijker maken, lopen we als bevolking alsnog het risico om lui, en als gevolg, ongezond te raken. Wij bij zaak-shops hebben gezondheid hoog in het vaandel staan. We helpen dan ook graag mee door een aantal kleine tips op een rij te zetten.

Beweeg iedere dag minstens een half uur

Dit hoeft niet excessief sporten te zijn, een wandeling kan al genoeg beweging zijn om die spieren los te maken en het bloed te laten stromen. Pak bijvoorbeeld in plaats van de auto, eens de fiets naar het werk. Dit kan al zeer bevorderend werken, en is ook nog eens hartstikke leuk. Maak het bijvoorbeeld wat leuker en sportiever, door over te gaan op fixed gear bike! Vergeet natuurlijk niet om naast het halfuurtje beweging per dag alsnog te sporten!

Check regelmatig je gezondheid

Doe om de zoveel tijd de BMI check online, laat je vetpercentage eens opnemen en houd je bloeddruk in de gaten! Dit zijn simpele onderzoeken die helemaal niet veel tijd vereisen. Vraag aan je huisarts of hij je kan assisteren met het opnemen van je vetpercentage. Je bloeddruk kan je zelf gemakkelijk opnemen met een bloeddrukmeter. Ook zou je dit thuis kunnen laten doen door Zuidzorg.

Houd je spieren warm

Veel fysieke klachten vinden hun origine in een slechte verzorging van de spieren. Dit kan natuurlijk komen doordat deze te weinig gebruikt worden, bijvoorbeeld als je een hele dag achter een bureau zit. Naast het dagelijks bewegen kan je deze klachten ook tegengaan door wat comfort op te zoeken. Goed voor je lichaam zorgen kan dus ook heel ontspannend zijn! Neem bijvoorbeeld eens een voetenbad, of probeer eens een elektrische deken. De combinatie van warmte naar de spieren toe en in een ontspannen setting zitten kan wonderen verrichten.

Blijf actief!

In het begin zal het even lastig zijn, maar zodra je eenmaal met regelmaat beweegt en sport is dit makkelijker vol te houden op de langere termijn. Actief zijn en blijven zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en dus meer dingen kunt doen. Op de langere termijn werpt dit absoluut zijn vruchten af.

Meer info

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die bij je gezondheid komen kijken, maar laten we er niet te diep op ingaan. Deze tips zijn een goede basis voor iedereen die een wisseling wil maken van routine en actiever wil gaan leven. Wij bij zaak-shops helpen je hier natuurlijk graag in door o.a. sportieve producten en medisch apparatuur te leveren. Neem gerust een kijkje op onze sites, of bel even met onze klantenservice als je meer wilt weten. Meer informatie over voeding vind je hier.